Melkprijs

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs naar 60 euro

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor boerderijmelk in januari 2023 met 2,51 euro naar 60 euro per 100 kg melk. De daling is gebaseerd op lagere basiszuivelprijzen en de verwachting dat referentiebedrijven de prijzen die zij betalen voor boerderijmelk zullen verlagen als gevolg van een afzwakkende marktvraag in combinatie met een hogere aanvoer van boerderijmelk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58% eiwit, 4,45% vet en 4,54% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram melk op jaarbasis.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?