Management

Nieuw-Zeeland: melkveebedrijven in problemen door cycloon

De cycloon Gabrielle heeft in Nieuw-Zeeland begin vorige week voor overstromingen en stroomuitval gezorgd. Op het Noordereiland zijn ook veel melkveebedrijven getroffen alsook toegangswegen tot de bedrijven waardoor ze van alle infrastructuur zijn afgesneden en de melk niet meer kan worden opgehaald. De storm heeft bovendien veel schade aan gewassen en voeders aangericht.

“De focus van de landbouwers is nu het waarborgen dat de dieren gevoerd worden en comfortabel kunnen leven. Het herstel van weides en bouwgronden moet worden besproken, zodra de omvang van de situatie helder is”, verklaart Sarah Speight aan het Nieuw-Zeelandse magazine Farmers Weekly. Speight is manager bij Dairy NZ, de brancheorganisatie van de Nieuw-Zeelandse zuivel.

Bron: Farmers Weekly Nieuw-Zeeland

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?