Fokkerij

China: onderzoekers klonen superkoeien

Een Chinees onderzoeksteam wil zeer hoogproductieve koeien klonen. Dat meldt CNN met verwijzing naar Chinese nationale media. De drie runderen die de onderzoekers op het oog hebben, zouden in staat zijn tot een productie van 18.000 kg melk per jaar.

De Chinese onderzoekers gebruiken uitgangsmateriaal dat is gewonnen middels oorbiopten. In China slaagden slechts 5 van 10.000 koeien erin om een levensproductie van 100.000 kg melk te bereiken. De  Chinezen zouden het plan hebben om binnen twee tot drie jaar een superkoppel van meer dan 1.000 koeien te klonen. Deze superkoppel moet helpen China onafhankelijker te maken van zuivel uit het buitenland. Op dit moment importeert China 70 procent van haar melkkoeien.

Bronnen: Spiegel, CNN

Foto: Pixabay, Arek Sochaa

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?