Management

Californië: na droogte komt regenstorm

De aan het westkust van de Verenigde Staten wordt normaal door droogte geteisterd, maar heeft op dit moment met zoveel neerslag te maken, dat complete melkveebedrijven geëvacueerd moesten worden.

Al sinds december 2022 wordt de Amerikaanse staat Californië, die eigenlijk altijd lijdt onder droogte, geteisterd door grote hoeveelheden neerslag. Zogenoemde ‘atmosferische stromen’ drijven al maanden telkens weer regenstormen en smeltende sneeuw uit de bergen naar alle uithoeken van de staat en zorgen voor overstromingen. Ook zijn er dijken doorgebroken. De ongewone hoeveelheden water en het aanhouden ervan, zorgen op veel melkveebedrijven in de staat voor grote problemen. In een deel van de staat zijn volledige bedrijven geëvacueerd.

Tekst: Katrin Schiewer

Bronnen: o.a. CNN, dairyherd.com

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?