Management

Nieuw-Zeeland: exportstijging voor verbod uit

Vanaf april dit jaar mogen vanuit Nieuw-Zeeland geen levende dieren meer geëxporteerd worden per schip. In 2022 werden, mogelijk door het naderende verbod, 1.000 dieren meer geëxporteerd dan in 2021. In 2022 werd gemiddeld 20 procent meer betaald voor een dier uit Nieuw-Zeeland.

Nadat een schip met rundvee kapseisde werd het verbod op export van dieren per schip voorgenomen. Er zijn 4.000 Nieuw-Zeelandse melkveehouders die dieren verkopen voor de exportmarkt. Het grootste deel van de koeien dat vanuit Nieuw-Zeeland worden geëxporteerd, gaat naar China.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?