Melkprijs

FrieslandCampina verlaagt melkprijs nogmaals: -5,75 euro

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk voor april wordt met 5,75 euro verlaagd naar 44,75 euro per 100 kilogram. In maart daalde de prijs, in vergelijking met februaru, ook al met 5,50 euro.

De redden voor de prijsdaling is dezelfde als de reden die FrieslandCampina vorige maand gaf: het grote melkaanbod in Noordwest-Europa. Daarnaast is een beperkte vraag debet aan de verlaagde garantieprijs. De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met april bedraagt 52,81 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58 procent eiwit, 4,45 procentvet en 4,54 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram melk op jaarbasis.

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?