Management

Global Dairy Trade: prijs vol melkpoeder stabiliseert

Na de lang aanhoudende daling van de prijs van vol melkpoeder op de internationale zuivelbeurs Global Dairy Trade, lijkt de marktwaarde van het product eindelijk te stabiliseren.

Bij de Global Dairy Trade-veiling van 2 mei steeg de gemiddelde betaalde prijs per ton vol melkpoeder met vijf procent tot 3.230 Nieuw-Zeelandse dollar. Voor de tweede helft van dit jaar, in het bijzonder voor de maanden augustus, september en oktober is een prijsstijging verwacht van 8,0, 6,3 en 5,9 procent.

Ook boter werd tegen hogere prijzen verhandeld. Gemiddeld voor alle op de beurs verhandelde contracten steeg de notering met 2,4 procent tot 4.947 dollar per ton. Het prijsniveau voor contracten voor langere termijn lag echter beneden de 4.900 dollar per ton.

Bron: globaldairytrade.info

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?