Management

Totaalomzet Lactalis gaat Danone voorbij

De Franse zuivelonderming Lactalis is qua omzet de grootste zuivelverwerker ter wereld. Net als de andere Franse zuivelgigant Danone, houdt het concern zich ook bezig met andere voedingsmiddelen. Het is erin geslaagd een totale omzet van 28,3 miljard euro te realiseren, meer dan concurrent Danone met 27,7 miljard.

Met het in totale omzet passeren van Danone, doet Lactalis haar intrede in de top tien van grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld en verdrijft het Danone van deze lijst. De omzet van 28,3 miljard in 2022 is maar liefst 28,4 procent hoger dan die van 2022, de winst wist Lactalis echter niet te verhogen. In 2022 was de omzet van Lactalis uit zuivel 22,6 miljard euro waarmee het de grootste zuivelverwerker ter wereld is. Danone haalde uit zuivel 17,7 miljard binnen in 2022 en haalt dus zo’n 10 miljard uit andere producten, Lactalis een kleine 6 miljard. Het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld is het Zwitserse Nestlé dat van een omzet van 90 miljard 18 miljard uit zuivel haalde wat een tweede plek in de top 20 zuivelondernemingen van de Rabobank oplevert.

De Franse melkveehouders die melk aan Lactalis leveren, beurden in 2022 een kwart meer voor hun melk. Ondanks dat de uitbetalingsprijs voor melk de laatste maanden fors daalde, is Emmanuel Besnier niet negatief over de ontwikkelingen op de zuivelmarkt. Besnier is algemeen directeur van Lactalis. Ook over de krimpende melkveestapel heeft hij geen zorgen. Dat veel melkveehouders geen opvolger hebben vindt hij wel zorgelijk.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?