Markt | Melkprijs

Global Dairy Trade: Zuivelprijs licht gedaald

Op het internationale handelsplatform voor zuivelproducten, Global Dairy Trade, is op de meest recent veiling 25.956 ton product verhandeld. Dat is ruim 1.100 ton meer dan tijdens de veiling daarvoor.

Het gemiddelde prijsniveau op de veiling van 18 juli is met 1 procent gedaald. Voor een ton product werd er gemiddeld 3.289 dollar betaald. Dat is ten opzichte van de vorige veilingdag 45 dollar minder.

In tegenstelling tot de vorige handelsdag zijn niet al productprijzen gedaald. De prijs van melkvet is 3,4 procent gestegen, terwijl de prijs de vorige keer met datzelfde percentage daalde. De prijs voor cheddar daalde met 10,1 procent het meest. Voor magere melkpoeder werd 0,6 procent minder betaald.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?