Gezondheid

Duitsland: Beieren wil dierenartsenquotum

In de Zuid-Duitse deelstaat Beieren loopt het aantal landbouwhuisdierenpraktijken terug. Daarom wil het Beierse Ministerie voor consumenten- en milieubescherming (STUMV) een landbouwhuisdierenartsenquotum in het leven roepen als onderdeel van de Toekomstvisie Landbouwhuisdierenartsen.

Het quotum voor een minimaal aantal landbouwhuisdierenartsen is belangrijk voor een deelstaatdekkende voorziening in veterinaire zorg voor de veehouderij in alle regio’s van Beieren. Dat zegt milieuminister Thorsten Glauber. Meer dierenartsen in het veld betekent immers meer bescherming van dieren en een betere levensmiddelenzekerheid.  Binnen de toekomstvisie valt ook een strategie om het beroep dierenarts aantrekkelijk te houden.

De Toekomstvisie Landbouwhuisdierenartsen is gebaseerd op vele maatregelen, zoals bijvoorbeeld een verbetering van de vergoeding van dierenartsen, twee nieuwe specialistische netwerken in het kader van veterinaire zorg bij runderen en varkens of de master ‘diergezonheidsmanagement’ aan de universiteit Weihenstephan-Triesdorf.

Bron: STMUV

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?