Management

Duitsland: markt gentechvrije melk verzadigd

De markt voor GMO-vrije melk in Duitsland is verzadigd. Dat stelt Alexander Hissting in een persbericht. Hissting is directeur van de Duitse vereniging voor levensmiddelen zonder gentechchniek (VLOG).

In 2022 was 73,4 procent van de conventionele, in Duitsland geproduceerde melk vrij van GMO’s. Daar komt de 4,3 procent biologische melk bij, die is conform de standaards imeers ook GMO-vrij. Het aandeel VLOG-melk is daarmee 77,7 procent.

Een stijging naar een groter aandeel gentechvrij geproduceerde melk is volgens de vereniging niet meer mogelijk. Voor de overige 22,3 procent van de melk is de omschakeling naar GMO-vrij niet, of zo goed als niet mogelijk omdat deze overwegend wordt verwerkt tot exportproducten of tot producten waarbij geen vraag is naar GMO-vrij.

Bron: VLOG

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?