Management

Grootste zuivelcoöperatie Verenigde Staten krijgt 22,8 miljoen dollar subsidie voor verminderen uitstoot

Zuivelcoöperatie Dairy Farmers of America (DFA) krijgt 22,8 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Met de subsidie moeten zij werken aan het verminderen van de uitstoot van methaan en koolstofdioxide door aan hen toeleverende melkveebedrijven.

De DFA is de grootste zuivelcoöperatie van de Verenigde Staten. Maar liefst 11.000 melkveehouderijen maken hier deel van uit. De gekregen subsidie komt uit een pot geld van het ‘Regional Conversation Partnership Program’ van het ministerie. In totaal is er meer dan één miljard verdeeld binnen het programma voor het behoud van klimaat door samenwerkingsoplossingen.

Minder uitstoot door veevoeradditief

De zuivelcoöperatie zal de subsidie gebruiken om samen met geïnteresseerde boeren te focussen op additieven in het veevoer. Die toevoegingen moeten de methaanuitstoot door melkveehouderijen verminderen. Het project zorgt ook dat melkveehouderijen die meedoen compensatie kunnen krijgen voor de milieuvoordelen die ze creëren.

DFA is erg blij met de subsidie en zal in het westen van de Verenigde Staten proberen bij te dragen aan het versneld aannemen van de innovatieve landbouwpraktijken. “Het is pakkend om nieuwe middelen en systemen te zien die de voortgang nauwkeurig kunnen meten, zodat boeren eindelijk gecompenseerd worden voor hun inspanningen”, zegt Shawn Osborne, operationeel directeur van DFA regio Mountain Area. De boeren van DFA werken volgens Osborne al jaren aan het verkleinen van hun CO₂-voetafdruk en ook de zuivelcoöperatie zelf heeft zijn best gedaan om erkenning en compensatie voor de melkveehouders te krijgen.

Bron: The Bullvine

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?