Algemeen

Onderzoek naar behandelen melk met uv-straling wint prijs

Een onderzoeker in dienst van de Amerikaanse zuivelproducent Idaho Milk Products heeft een nieuw systeem ontwikkeld om met uv-straling melk te behandelen. Het onderzoeksverslag van Pranav Vashisht werd op de IDEA-conventie en conferentie in Ludhiana, India, als beste verkozen.

Het evenement focuste op recente vooruitgang in technische toepassingen voor duurzame melkveehouderij. De innovatie van Pranav Vashisht kan mogelijk de houdbaarheid van melk verbeteren en het makkelijker maken om de melk over lange afstanden te transporteren.

Vishasht’s systeem gebruikt uvc straling, de kortste ultraviolette stralingsgolven, om volle melk te behandelen. De onderzoeker heeft het systeem uitgebreid getest, met een positieve conclusie.

“Duurzame zuivel is een cruciaal vraagstuk dat de natuurlijke grondstoffen, het milieu, de gezondheid van mensen en de voedselzekerheid beïnvloed. We hebben een plicht om de beste toepassingen voor het produceren en verwerken van zuivel te onderzoeken,” zegt Dr Venkateswarlu Sunkesula, hoofd van de afdeling onderzoek en productontwikkeling bij Idaho Milk Products, over de innovatie van Vashisht.

Bron: Globenewswire – Foto: Pixabay

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?