NIEUWS


‘De markt betaalt wél voor duurzame melkstroom’

26 sep 2019 | Premium

De uitstraling van het zuivelschap in de supermarkt onderging het afgelopen jaar een ware metamorfose. Duurzame melkstromen zijn een must geworden. Zuivelaars en melkveehouders moeten erin mee. Levert het hun ook echt meer op in euro’s?


Kruiden tegen ontstekingen

25 sep 2019

Op een seminar in Leipzig (D) over de maatschappelijk acceptatie van de melkveehouderij gaven twee sprekers tips over het verbeteren van de diergezondheid op maatschappelijk geaccepteerde wijze.


Ongezonde groei: veestapels te groot, producties te hoog

18 sep 2019

Hoe ziet een melkveehouderij eruit die maatschappelijk volledig geaccepteerd is? Op een seminar in de Duitse stad Leipzig stond deze vraag centraal. Met de antwoorden van de aanwezige sprekers gingen niet alle aanwezige melkveehouders tevreden huiswaarts.


Duitse kalverprijs slecht door NL-import uit Ierland

18 sep 2019

De Nederlandse import van stierkalveren uit Ierland zet ook de Duitse kalverprijs onder druk.


Mais laten uitrijpen en zorgen voor opslagcapaciteit

16 sep 2019 | Premium

Door de aanhoudende droogte is niet uit te sluiten dat in september veel mais wordt gehakseld. Ieder jaar is de vraag hoe rijp de mais moet zijn voor de hakselaar erin gaat.


Geogia, VS: door veel lucht veel melk

16 sep 2019

Joel Coble uit de staat Georgia in de VS houdt zijn koeien jaarrond op stal. In het warme, bijna tropische Georgia moet er flink gekoeld en geventileerd worden, wil je er hoog productieve koeien kunnen melken. In Georgia worden ook veel koeien volgens het Nieuw-Zeelandse systeem gehouden, jaarrond op de wei.


Werkwijze bij vastliggende koe

11 sep 2019 | Premium

Een koe die niet op kan staan moet altijd als een IC-patiënt worden gezien en heeft de hoogst mogelijke aandacht en prioriteit nodig. Elite bezocht een seminar over het omgaan met zogenoemde vastliggers en geeft tips.


De stal voor één persoon

4 sep 2019

In 2005 namen Jarno en Mari het melkveebedrijf van Jarno’s ouders over. Toen werden op het bedrijf nog 40 koeien op de grup gemolken. Inmiddels melken ze 180 koeien in een nieuwe stal en arbeidsefficiëntie hun belangrijkste speerpunt.