NIEUWS


Melkeiwit uit laboratorium

20 jul 2022

Het Duitse zuivelconcern Hochland heeft sinds 2020 een minderheidsbelang in de Israëlische start-up Remilk. Remilk heeft als doel om met precisiefermentatie kunstmatig melkeiwit te maken. Hochland sluit niet uit in de toekomst ook een productlijn te hebben met melkeiwit uit het laboratorium.  


Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 5 procent gedaald

20 jul 2022

De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is met 5 procent gedaald. Dat bleek tijdens de tweede juli-veiling op 19 juli.


Franse biologische melkprijs lager dan conventioneel

20 jul 2022

De biologische melkprijs in Frankrijk was afgelopen mei 1,6 procent lager dan de prijs die voor conventionele melk betaald werd.


EDF en ZuivelNL blazen melkprijsvergelijking nieuw leven in

19 jul 2022

European Dairy Farmers (EDF) en ZuivelNL gaan gezamenlijk de internationale melkprijsvergelijking voortzetten. De partijen streven ernaar om vanaf september 2022 melkprijsinformatie van grote Europese melkverwerkers te publiceren onder de naam EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking.


Overstap naar biologisch reduceert klimaatvoetafdruk met negen procent

18 jul 2022

Bij de omschakeling van conventionele naar biologische productie van melk, kan de klimaatbalans van melkveebedrijven met negen procent worden verbeterd. Dat blijkt uit een tweejarige studie van de Martin Luther-universiteit in Halle-Wittenberg en het Leibniz-instituut voor landbouwontwikkeling in transformatie-economieën.

‘Niet meer gebonden aan vaste tijden. Nu kan ik er zijn voor het gezin op de beste momenten’

13 jul 2022 | Kennispartner

Minder werk en een betere productie. De overstap naar automatisch melken heeft Mieke en Johan Kardol gebracht wat ze er van verwachtten. Mieke doet het meeste werk in de stal. Ze ervaart dat ze door automatisch melken meer tussen de koeien is, en sneller kan handelen indien nodig.

Italië: een derde minder landbouwbedrijven

12 jul 2022

Volgens het Italiaanse bureau voor de statistiek Istat heeft de landbouw in het land te leiden onder de voortdurende structurele veranderingen waarmee de sector te maken heeft.


Melk in vijf stappen aanzuren

12 jul 2022 | Premium

Als volle melk voor de kalveren wordt aangezuurd, blijft de kwaliteit langer stabiel. Dat is vooral bij oplopende temperaturen in het voorjaar en de zomer belangrijk.