Kennispartnerbericht van SAC

 SAC helpt bij het leveren van hoge melkkwaliteit

Al jarenlang zetten wij wereldwijd onze kennis en kunde van experts in voor u als melkveehouder op het gebied van melkoplossingen voor koeien. Wij streven ernaar om functionele oplossingen te bieden die u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. Onze visie is simpel, uw melkveehouderij moet gezond zijn. We focussen ons daarom op vijf pijlers: Melkkwaliteit, Carbon footprint, Ergonomie, Dierenwelzijn en Levensduur.

Melkkwaliteit

Elke dag streeft u naar de hoogst mogelijke melkkwaliteit. Elke parameter in uw melkveebedrijf is een belangrijke indicator in deze prestatie. Van intelligent voeren tot het handhaven van een hoog niveau van dierenwelzijn. Wij bieden u eenvoudige en innovatieve oplossingen, zodat u een melkkwaliteit kunt produceren om trots op te zijn en de winst kunt behalen die u nastreeft. Een greep uit de SAC producten die mede zorgen voor een zo optimaal mogelijke melkkwaliteit.

Melkunit IDC

De elektronisch gestuurde melkunit combineert alles wat nodig is per melkplaats. De IDC is voorzien van een elektronisch gestuurde pulsator, die zorgt voor constante snelheid, onafhankelijk van het vacuümniveau en een pulsatie afwijking van minder dan 1%. Dit betekent continuïteit in het melkproces en dit zorgt voor een betere uiergezondheid en melkkwaliteit. Het cascade-pulsatiesysteem reduceert de vacuümvariaties in het melkstel, dat voordelig is voor de uiergezondheid en de melkkwaliteit ten goed komt. De IDC is onder meer voorzien van instelbare automatische afname. Zodra de pulsator stopt, stopt bij afname van de tepelvoering in open positie om het risico op kiempenetratie via het tepelkanaal te minimaliseren.

Unimilco

De Unimilco zorgt ervoor dat de melkinstallatie zowel voor, tijdens als na het melken in het geheel gemonitord kan worden. De uniforme IDC pulsator, die onder meer zorgt voor optimaal melken, wordt vanuit de Unimilco gemonitord. Het display geeft weer wanneer de tepelvoeringen vervangen moeten worden, waardoor elke dag zo goed en kwalitatief mogelijk gemolken kan worden. En het vacuüm alarm zorgt om het melken optimaal te borgen. Dit alles draagt bij aan een zo hoog mogelijke melkkwaliteit.

UNIFLOW 4S/4SH (melkklauw en bijbehorende producten)

De Uniflow 4S/4SH is een uitvoerig geteste serie bestaande uit hoogwaardig kwalitatieve producten. Het melkstel beschikt over een functioneel en gestroomlijnd ontwerp, eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Door de vormgeving en het lichte gewicht, is het melkstel eenvoudig te bedienen met minimale belasting voor de melker. Daarbij zorgen de afmeting en de vormgeving voor een vloeiende melkstroom zonder schuimontwikkeling en een snelle afvoering van de melk uit de melkklauw richting de melkleiding. Dat bijdraagt aan een optimale melkkwaliteit.
Door de juiste gewichtsverdeling hangt de melkklauw perfect gebalanceerd onder de uier van de koe. De perfecte pasvorm van de tepelvoering zorgt voor een optimale stabiliteit van het vacuüm. Hierdoor wordt de koe probleemloos en op een diervriendelijke manier gemolken. Een voorwaarde voor een goede uiergezondheid en een laag celgetal. Gecombineerd met veel gebruikersgemak voor de melker en de ultieme zorg voor de melk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over melkkwaliteit en de SAC melkoplossingen voor koeien, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC werkt sinds de start in 1938 met de visie het beste te doen voor koe, melk en melker - en dit is nog altijd een belangrijk deel van het DNA van de SAC familie. We zijn er om het beste te doen voor uw bedrijf.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?