Kennispartnerbericht van SAC

Ergonomisch melken ligt binnen handbereik

De SAC zij-aan-zij 90 graden melkstal is eenvoudig te gebruiken en biedt veel flexibiliteit. Door de makkelijke in- en uitloop van de flexibele hekwerken kan de koe snel en probleemloos haar plaats innemen en verlaten. Maar dat is nog niet het enige. Met deze melkstal is ergonomisch melken binnen handbereik. De melkstellen hangen namelijk op ideale hoogte zodat de bereikbaarheid van de uier optimaal blijft. En met de beweegbare SAC Unifloor is er altijd een juiste werkhoogte.

Flexibele melkstal met eenvoudige in- en uitloop

De SAC zij-aan-zij 90 graden melkstal is eenvoudig te gebruiken en biedt veel flexibiliteit. De koeien lopen één voor één binnen naar de stand en staan gescheiden van elkaar door middel van positioneringshekken. De makkelijke in- en uitloop door middel van de flexibele hekwerken zorgt dat de koe snel en probleemloos haar plaats kan innemen en verlaten. De eigen plek van iedere koe in de zij-aan-zij melkstal zorgt voor rust in de melkstal en een comfortabel verblijf tijdens het melken. Daardoor ook zeer geschikt voor zowel kleine als grotere koeien.

Ergonomisch melken

Het melkstel hangt op ideale hoogte om te starten met melken, net iets uit het midden, zodat de bereikbaarheid van de uier optimaal blijft. Daarbij is het melkstel eenvoudig te pakken en kunt u, gelet op uw houding, op een zeer ergonomische manier melken (mede met gebruik van de balansarm). U staat dichtbij de koeien tijdens het melken, waardoor een goede nacontrole eenvoudig is. En door de beweegbare SAC Unifloor staat u altijd op de juiste werkhoogte. SAC zorgt voor gezonde werkomstandigheden.

Flexibele indeling

De zij-aan-zij 90 graden melkstal is verkrijgbaar tot 2×60 standen. De dubbele melkstal zorgt voor korte looplijnen en het aantal standen is afhankelijk van uw behoeften. Afhankelijk van de grootte van de stal wordt gebruik gemaakt van een melkontvangst van 60, 100 of 145 liter, voorzien van een melkleiding naar keuze. Met daarbij verschillende mogelijkheden voor het aansluiten van de melkleiding in combinatie met de melkontvangst. Het is mogelijk om de melkontvangst buiten de melkput te plaatsen in bijvoorbeeld een verdiepte kelder, voor of naast de melkput. In combinatie met de Unimilco is volledige controle mogelijk.

De voordelen op een rij:

  • de melker staat dichtbij de uier van de koe
  • melken door de achterpoten van de koe
  • minimale lichamelijke belasting voor de melker
  • koeien staan dichtbij de putrand
  • snel en gemakkelijk opnieuw aansluiten
  • goed overzicht in de melkput tijdens het melken
  • koeien gescheiden door positioneringshekken
  • geschikt voor kleine en grotere koeien
  • eenvoudig uit te breiden

A Healthy Dairy Farming Life

Met de SAC zij-aan-zij 90 graden melkstal heeft u een zeer gebruiksvriendelijk systeem en het ergonomisch design verzekert u van goede arbeidscondities. De zij-aan-zij 90 graden melkstal is verkrijgbaar in verschillende standen. We staan voor u klaar om samen te kijken naar uw doelen en uitdagingen, zodat we de best passende melkoplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Wilt u meer informatie over de SAC zij-aan-zij 90 graden melkstal of een andere melkstal, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC werkt sinds de start in 1938 met de visie het beste te doen voor koe, melk en melker - en dit is nog altijd een belangrijk deel van het DNA van de SAC familie. We zijn er om het beste te doen voor uw bedrijf.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?