Kennispartnerbericht van Lely

Alle data overzichtelijk in één app

Tijdens de Lely Future Farm Days in het najaar van 2020 lanceerde Lely de nieuwe bedrijfsmanagementapplicatie Horizon. Ruben Marijnissen is één van de eerste veehouders in Nederland die met de nieuwe applicatie aan de slag mocht. “Sinds begin 2020 werken we met het nieuwe managementsysteem en dit bevalt ons erg goed”, vertelt de Zeeuwse veehouder enthousiast. “Het is gebruiksvriendelijk, biedt ons veel inzicht in de prestaties en geeft concrete adviezen zodat je snel kunt handelen.”

De nieuwe Horizon applicatie vervangt het bestaande T4C managementsysteem. Horizon maakt gebruik van slimme algoritmes gebaseerd op de ervaring van duizenden melkveehouders wereldwijd. De bedrijfsmanagementapplicatie verwerkt de bedrijfsspecifieke data tot praktische en gebruiksvriendelijke informatie en adviezen. De applicatie biedt veehouders de tools om efficiënter te werken en geeft ze meer controle om hun eigen doelen te bereiken.

Ruben Marijnissen: “We hadden het snel onder de knie”

In het Zeeuwse Nieuwerkerk runt Ruben Marijnissen (40), samen met zijn vrouw Chantal en hun dochter Jente (8), een melkveebedrijf met 140 melkkoeien. Sinds 2011 melken ze met twee Lely A4 melkrobots. “We hebben in dat jaar een nieuwe stal gebouwd naast de bestaande stal. Om flexibeler te kunnen zijn en met oog op de toekomst hebben we toen besloten om het melken te automatiseren”, vertelt Marijnissen. “Hier hebben we tot op de dag van vandaag geen dag spijt van. Het werkt heel plezierig en vooral met een gezin is de flexibiliteit een meerwaarde.”

Sinds 2020 werkt de veehouder met de nieuwe applicatie Lely Horizon. “We werden benaderd door Lely dat er iets nieuws aan zat te komen en met de vraag of wij het wilden testen. Ik vind het interessant om nieuwe dingen uit te proberen, dus daar hebben we niet lang over getwijfeld. Dit is heel goed bevallen. We hebben goede begeleiding gehad en we hadden het snel onder de knie”, vertelt Marijnissen enthousiast.

In onderstaande video vertelt Ruben Marijnissen meer over zijn ervaring met Lely Horizon:

Ruben Marijnissen woont samen met zijn vrouw Chantal en dochter Jente in het Zeeuwse Nieuwekerk. Hier runnen ze een melkveebedrijf met 140 melkkoeien en 75 stuks jongvee op 45 hectare land. De melkproductie ligt rond 10.200 kg per koe per jaar met 4,33% vet 3,51% eiwit.

Lely
Over Lely
Als internationaal familiebedrijf in de agrisector zijn we dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?