Kennispartnerbericht van BeterVee

BeterVee helpt bij het beheersen van Salmonella

  • Weet u wat de Salmonella status is van uw bedrijf?
  • Heeft u een idee hoe groot de Salmonelladruk is op uw bedrijf?

Wij zoeken dit graag voor u uit

  • Heeft u regelmatig een uitslag melktank Salmonella aangetoond?
  • Of heeft u de status langdurig besmet?
  • Heeft u in het verleden problemen gehad met Salmonella?

Dan kan BeterVee u helpen de Salmonelladruk omlaag te brengen

Weet u wat de Salmonella status is van uw bedrijf?

Elk bedrijf heeft een Salmonella status en bevindt zich in een bepaalde fase van besmetting met de Salmonellabacterie. Lees hier over de fasen van Salmonellabesmetting.

Heeft u een idee hoe groot de Salmonelladruk is op uw bedrijf?

BeterVee heeft een eenvoudig en relatief goedkoop meetsysteem ontwikkeld waarmee inzage wordt gegeven in de Salmonelladruk op uw bedrijf. Via drie opeenvolgende Salmonella antistof metingen op een monster uit uw melktank kunnen wij een inschatting maken van de Salmonella status.

Heeft u regelmatig een uitslag melktank Salmonella aangetoond?

Dan bevindt uw bedrijf zich in een fase van besmetting waarbij er hoogstwaarschijnlijk dragerdieren aanwezig zijn. Deze dragerdieren scheiden regelmatig Salmonellabacteriën uit die weer andere dieren besmetten, waardoor het antistofniveau in de tank oploopt. Wanneer dat antistofniveau boven een bepaalde waarde komt krijgt u de status Salmonella aangetoond. BeterVee kan u helpen deze dragerdieren op te sporen en via (eenvoudige) managementmaatregelen om te gaan met deze dragerdieren.

Of heeft u de status langdurig besmet?

Lees hier over het stappenplan opsporen Salmonella dragerdieren en het beheersen van Salmonella op uw bedrijf. BeterVee helpt u graag met het opstellen van een plan van aanpak (PVA).

Heeft u in het verleden problemen gehad met Salmonella?
Dan is het verstandig om regelmatig uw Salmonella status de laten onderzoeken. De Salmonelladruk op uw bedrijf kan veranderen waardoor de besmettingsgraad kan oplopen (of afnemen). Inzage in de Salmonella status voorkomt Salmonella problemen.

Klik hier voor een interessante introductiekorting voor het vaststellen van uw Salmonella status

ELDC BV, het laboratorium van BeterVee BV, is voor de uitvoering van de Salmonella antistoftest op serum en melk, alsmede voor de mestkweek op Salmonella, geaccrediteerd volgens ISO 17025 (L651). Daarnaast staat ELDC BV op de Witte Lijst Salmonella van NZO en is geaccrediteerd om Salmonella-eradicaties op melkveebedrijven uit te voeren.

BeterVee
Over BeterVee
ELDC BV is een test lab dat haar producten aanbiedt aan dierenartsen, veevoerbedrijven, melkhandelaars, agrarische-ingenieursbureaus en andere belanghebbenden in de sectoren melk- en vleesveebedrijven.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?