Management | Markt

Melkleverantie in Australië loopt terug

Sinds het nieuwe melkseizoen in Australië in juli dit jaar begon, is de levering aan de zuivelfabrieken er duidelijk verminderd. Volgens de cijfers van brancheorganisatie Dairy Australia werd er in oktober 968,3 miljoen liter melk geleverd, dat is 11,4 procent minder dan in oktober 2015.

De melkrijkste staat van Australië is Victoria. Daar was de melkleverantie in oktober maar liefst 13,4 procent lager dan in oktober 2015. De magere productie in de start van seizoen 2016/2017 voeren analisten vooral terug op de melkprijsdaling in april en de daarmee gepaarde slechte vooruitzichten qua winst sinds het seizoensbegin. Daardoor voerden de Australiërs soberder en gaan ze extensiever werken, of ze brengen direct koeien naar het slachthuis. Daarbij komt nog dat de productie op het eiland Tasmanië wordt beïnvloedt door overstromingen.

Bron: AgE 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?