Management | Markt

EMB voor wettelijke reductie melkproductie

Als het aan het European Milk Board (EMB) ligt, wordt een melkverminderingsregeling als instrument om prijscrisissen te bestrijden, wettelijk verankerd. De eerste stappen daartoe zijn door de EU gezet.

Volgens het EMB heeft de landbouwcommissie van het Europese Parlement zich officieel achter een wijziging van het zogenoemde Omnibus-voorstel geschaard. Met de wijziging treedt een vrijwillige melkreductieregeling in werking tijdens een melkprijscrisis.

In de zuivelindustrie was in de laatste maanden goed te zien dat een vrijwillige reductie van de productie in de praktijk functioneel is, dat verklaart het EMB. Om het nu voorgestelde artikel te laten gelden als een effectieve en duurzame maatregel, zou er volgens het EMB ook een productieplafond tijdens crisisperioden in moeten worden opgenomen.

Bron: AgE  

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?