Fokkerij

Masterrind Exclusive: 100.000 euro voor topkalf SHA Guave

De Duitse fokkerij-organisatie Masterrind organiseerde gisteren voor de tweede keer Masterrind Exclusive, een veiling voor exclusieve kalveren, pinken en vaarzen. De 42 geveilde dieren brachten gemiddeld 8.000 euro op.

De hoogste prijs werd betaald voor het drie maanden oude kalf SHA Guave (S-S-I Franchise Benz x EDG Rubicon). Het eindbod was maar liefst 100.000 euro.

Recordbedrag: 120.000 euro voor WEH Perfection

Op een eerdere Masterrind-veiling in februari werd het kalf WEH Perfection verkocht voor 120.000 euro. Volgens de media ging dit kalf naar Nederland en betreft het een recordbedrag. SHA Guave zou volgens het Guitse NDR door drie Duitse veehouders gezamenlijk zijn gekocht.

SHA Guave heeft volgens Masterrind de hoogste fokwaarde van alle Benz-dochters. SHA Guave heeft een NVI van 372 punten. Het kalf Mayday, ook een Benz-dochter met een NVI van 306 punten, bracht 30.000 euro op.

Bronnen: Masterrind, NDR – Foto: Masterrind

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?