Management

Zwitserland: Melkveehoudersbond eist hogere melkprijs

De organisatie van Zwitserse melkveehouders (SMP) eist hogere prijzen voor zuivelproducten. De Zwitserse markt kon niet worden voorzien met binnenlandse boter en naar melkvet is veel vraag. De verkoopprijs van boter is met omgerekend 47 eurocent gestegen sinds juli 2020.

Ook de coronapandemie heeft de vraag naar boter in Zwitserland doen toenemen waardoor Zwitserland als zo’n 5.000 ton boter heeft moeten importeren. Dat is ongeveer 10 procent van de totale consumptie. Al met al vindt SMP dat een hogere prijs voor de melk te rechtvaardigen is.

Sinds eind oktober mag het merk ‘Die Butter’ weer enkel Zwitserse boter bevatten. Voor deze binnenlandse boterproductie zal volgens SMP meer binnenlandse melk tot boter verwerkt worden in plaats van tegen een relatief lage prijs geëxporteerd te worden.

Bron: AgE – Foto: Surendra Singh, pexels.com

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?