Management

Droogte in Amerika zorgt voor hoge voerkosten

Mexico en grote delen van het westen van de Verenigde Staten hebben deze zomer te kampen met ernstige droogte. Daarbij is Californië bijzonder zwaar getroffen.

De droogte leidt tot lagere opbrengsten in de teelt van soja en granen. De maisoogst daarentegen wordt nog met vertrouwen tegemoet gezien. Naast de al hoge brandstof- en energiekosten, stijgen hierdoor ook de voerkosten van melkveehouders. In hoeverre dit van invloed zal zijn op de melkproductie in Californië, is pas in de komende maanden te zien. De afgelopen periode lag de melkproductie vaak met 1 tot 2 procent boven het niveau van het voorgaande jaar.

In augustus kondigde Californië nieuwe beperkingen aan op het watergebruik in de gebieden met veel landbouw. Dit werd door veel boeren niet in dank afgenomen. Hier moet worden opgemerkt dat irrigatie in deze omgeving vaak niet bijzonder duurzaam is, maar dat de gebieden nog regelmatig overstromen.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?