Management

Global Dairy Trade: gemiddelde prijs weer gedaald

Op de eerste GDT-veiling van april daalde de gemiddelde prijs van alle verhandelde producten met een procent tot 4.981 dollar per ton. De op de veiling verhandelde hoeveelheid zuivelgrondstoffen lag onder invloed van het seizoen met 21.511 ton duidelijk onder het niveau van de voorlaatste veiling. Toen werd 23.348 ton verhandeld.

Nadat de gemiddelde prijs begin maart met 5.065 dollar per ton een nieuw record bereikte, lijkt de trend nu toch licht bergafwaarts te zijn. Al bij de laatste veiling van maart lieten de prijzen een kleine domper zien.

De prijzen van de productcategorieƫn op de veiling ontwikkelden zich uiteenlopend. De prijs voor vol melkpoeder daalde met anderhalf procent en de boterprijs met 0,6 procent. De prijs van cheddar steeg met 2,7 procent en die van mager melkpoeder met een procent.

Tekst: Ruth Annette Thiemann – Bron: globaldairytrade.info

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?