Management

EU: in 2022 niet meer melk

Volgens de voorjaarsprognose van de Europese Commissie, moet dit jaar geen rekening gehouden worden met een stijging van de melkproductie. Verwacht wordt dat de productiehoeveelheid voor 2022 op het niveau van vorig jaar blijft liggen.

In 2021 werd in de lidstaten van de EU 153,9 miljoen ton gemolken en de verwachting is dat dit in 2022 niet noemenswaardig zal worden onderschreden of overschreden. Op dit moment wordt er nog minder melk aangeleverd bij de zuivelfabrieken dan vorig jaar. Volgens andere prognoses kan de melkaanlevering in de tweede helft van dit jaar tot onder het niveau van 2021 dalen.

Bij de melkproductie per koe wordt, begrensd door hoge voerkosten, een stijging van een procent tot 7.635 kg per dier geschat. Bovendien prognosticeerde de Europese Commissie een krimp van de melkveestapel tot 19.8 miljoen dieren.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?