Algemeen

Veestapel in Europa geslonken

De veestapel in Europa is van mei 2021 tot mei 2022 verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Unie. In Duitsland, Italië, Nederland, België, Denemarken en Oostenrijk is het aantal gemiddeld met 1,4 procent gedaald. In de zes landen worden in totaal 26,4 miljoen koeien gehouden.

De daling geldt niet alleen voor runderen in het algemeen. Ook het aantal melkkoeien is afgenomen met 1,2 procent. In Duitsland is er sprake van een daling van 1,9 procent tot een totaal van 3,82 miljoen melkkoeien. In België bestond het melkveebestand in mei 2022 uit 526.200 melkkoeien, een daling van 2,3 procent. In Denemarken en Italië slonk de melkveestapel met respectievelijk 1,4 en 1,7 procent. Tegen de trend in steeg het aantal melkkoeien in Oostenrijk met 3,9 procent tot 549.100 dieren. Voor de Nederlandse melkveestapel geldt dat het sinds mei 2021 stabiel is gebleven.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?