Nieuws | Veevoer

Duits maisareaal licht gedaald

Dit jaar wordt er in Duitsland op 2,562 miljoen hectare mais geteeld. Ten opzichte van vorig jaar is dat een lichte daling. In 2022 werd er op 2,485 hectare geteeld. Dat blijkt uit cijfers van het Deutsche Maiskomitee op basis van een enquête onder 2.000 maistelers.

Met name in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Saksen zijn er dalingen van 3 tot 5 procent. In Hessen en Mecklenburg-Vorpommern is het areaal met die percentages gestegen. In Rijnland-Palts en Saarland is het maïsareaal met 10,7 procent gedaald.

Kijkend naar de maissoorten, groeit het areaal korrelmais van 456.700 in 2022 naar 482.417 hectare in 2023. Het areaal snijmaïs, dat sinds 2020 sterk is afgenomen, blijft ten opzichte van het voorgaande jaar vrijwel ongewijzigd en beslaat ongeveer 2 miljoen hectare.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVeevoer
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?