Melkprijs

Melkprijs FrieslandCampina daalt met 1,50 euro

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor boerderijmelk in mei met 1,50 euro naar 43,25 euro per 100 kilogram ten opzichte van april (44,75 euro per 100 kilogram), inclusief een kleine neerwaartse correctie over de afgelopen periode.

Als gevolg van het aanhoudend hoge melk aanbod in Noordwest-Europa en een zwakke vraag wordt verwacht dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen verder zullen verlagen. De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met mei bedraagt 50,90 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58 procent eiwit, 4,45 procent vet en 4,54 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram melk op jaarbasis.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?