Management

USDA verwacht dalende melkprijs tot in 2024

Het landbouwministerie van de Verenigde Staten, het USDA, verwacht een lagere melkproductie in 2023 en een stijgende in 2024. Het ministerie verwacht wel dat er dit jaar meer melkkoeien zijn, maar de effecten daarvan pas te zien in 2024. Bovendien heeft dit schrikkeljaar een dag meer.

Omdat de vraag naar zuivel goed is, heeft het USDA in de voorspellingen de prijzen voor boter en mager melkpoeder omhoog bijgesteld in de marktrapportage van mei. De prijzen voor wei en kaas zijn echter omlaag bijgesteld. Het USDA verwacht een lagere ‘class III’ nelkprijs, daarin valt de meeste melk. De ‘class IV’ melkprijs zal hoger uitvallen volgens het ministerie. De klasse 4-prijs zal in 2024 echter ook dalen vanwege lagere prijsverwachtingen voor boter en mager melkpoeder. De verwachting voor de gemiddelde melkprijs in 2023 is 15 dollarcent naar beneden bijgesteld tot 20,50 dollar per ‘hundredweight’, ofwel 45,36 kg. Voor 2024 komt de melkprijsvoorspelling op 19,90 dollar.

Bron: The Bullvine

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?