Management

153 melkveehouders schreven binnen twee weken in voor LBV

Veehouderijen die in aanmerking kwamen, konden tot 1 december 2023 inschrijven voor deelname aan de landelijke beëindigingsregeling veehouderijen. Tussen 22 november en 6 december schreven 371 veehouders zich in. 153 van hen zijn melkveehouder.

Het totaal aantal inschrijvingen voor de LBV en LBV plus nam toe van 850 tot 1.221 in een tijdsbestek van iets meer dan twee weken. Niet onlogisch, de inschrijftermijn voor de LBV sloot op 1 december. Die voor de LBV plus loopt door tot 5 april 2024. Inschrijven voor de regeling betekent echter nog niet dat een veehouder daadwerkelijk deelneemt. Daarvan is pas sprake als de overheid en de ondernemer een overeenkomst sluiten. Op 6 december had de overheid 47 aanvragen behandeld, 46 van deze ondernemers kregen een overeenkomst aangereikt die zij al of niet kunnen ondertekenen.

Van de 1.221 aangemelde bedrijven op 6 december, zijn 525 een varkensbedrijf en 325 een melkveebedrijf. 73 van deze 325 bedrijven zijn in Overijssel gevestigd, 70 in Brabant.

Bron: RVO.nl

 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?