Markt

Verenigde Staten: Minder melk in december 2023

De melkproductie in de Verenigde Staten is in december 2023 licht gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar. Volgens de USDA, het ministerie van Landbouw, leverden de 24 belangrijkste melkproducerende staten in deze maand 8,2 miljard kg melk, 0,1 procent minder dan in 2022.

De USDA heeft ook de schatting van de totale productie in november 2023 met 0,6 procent bijgesteld naar 7,8 miljard kg melk. Dit is een daling van ongeveer 6,3 miljoen kg ten opzichte van dezelfde maand in 2022.

De 24 Amerikaanse staten die de meeste melk produceren, hebben een gezamenlijke veestapel van 8,9 miljoen melkkoeien. In totaal zijn er 9,36 miljoen melkkoeien in de Verenigde Staten.

Melkproductie per koe

De gemiddelde productie per koe steeg in de eerste helft van 2023, maar daalde in de tweede helft van het jaar. Afgelopen jaar werd in de maand januari de meeste melk geleverd en werd de hoogste gemiddelde productie per koe gemeten. Californiƫ is de grootste melkproducent van de Verenigde Staten met ongeveer 1,56 miljard kg melk per maand, gevolgd door Wisconsin met een productie van 1,21 miljard kg. Michigan heeft de meest productieve melkkoeien: de koeien geven gemiddeld 1.002 kg melk.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?