Markt

Lichte stijging zuivelprijzen Global Dairy Trade

Op de eerste handelsdag van Global Dairy Trade in april is de index met 2,8 procent gestegen. Tijdens 21 handelsronden werd in totaal 18.737 ton zuivel verkocht. De gemiddelde prijs die werd betaald was 3.558 dollar per ton product.

De prijzen voor watervrij eiwit (+2,3), boter (+3,1), cheddar (+4,1), magere melkpoeder (+1,4) en volle melkpoeder (+3,4) zijn allemaal gestegen. De prijs voor karnemelkpoeder daalde met 0,5 procent. Ook voor lactose werd minder betaald (-3,1).

Het Nieuw-Zeelandse zuivelplatform Global Dairy Trade publiceert een tienjarenoverzicht in de vorm van een index. De algehele prijsindex staat op dit moment op 1.084. Dat is hoger dan de index van de veiling ervoor  (1.055). In maart 2022 was dit 1.593. De index opent in 2013 op 1.422. Deze lange termijn index geeft in een oogopslag de prijsverandering van alle verhandelde zuivelgoederen weer, gecorrigeerd voor de verhandelde hoeveelheid. In augustus 2015 bereikte de index het laagste punt: 514.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Markt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?