Markt

Stijgende prijzen Holstein jongvee in Verenigde Staten

Veel melkveehouders in de Verenigde Staten passen nieuwe fokstrategieën toe om meer inkomsten te genereren door te kruisen met vleeskalveren. Daardoor is er op dit moment veel minder jongvee beschikbaar om het melkvee te vervangen en dit heeft invloed op de verkoopwaarde.

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) schat in dat in de laatste 12 maanden het aantal dieren beschikbaar voor vervanging met meer dan een kwart miljoen is gedaald, van 4,34 miljoen naar 4,07 miljoen dieren.

De waarde van (hoog)drachtige Holstein vaarzen is overeenkomstig gestegen. Op drie van de vier gerapporteerde markten, stegen de prijzen boven de productiekosten. Die worden op dit moment geschat op 2.000 dollar per dier.

Ook de vaarskalveren zijn, net als de stierkalveren, in waarde gestegen, in sommige gevallen tot 500 dollar per dier. De kalveren uit kruisingen tussen melkvee en vleesvee werden voor nog meer verkocht, soms voor maart liefst 20 dollar per kilo.

Bron: Dairyherd

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?