Markt | Melkprijs

Zuivelprijs is licht gedaald

Op de tweede handelsdag van Global Dairy Trade in juni is de index met 0,5 procent gedaald. Tijdens 21 handelsronden werd in totaal 16.787 ton zuivel verkocht. De gemiddelde prijs die werd betaald was 3.893 dollar per ton product.

De prijzen voor watervrij eiwit (-1,2 procent), chaddar (-1,0) en volle melkpoeder (-2,5 procent) zijn gedaald. Voor boter (+6,2 procent), lactose (+1,9 procent), magere melkpoeder (+0,7 procent) is meer betaald dan de tijdens de vorige handelsdag.

Het Nieuw-Zeelandse zuivelplatform Global Dairy Trade publiceert een tienjarenoverzicht in de vorm van een index. De algehele prijsindex staat op dit moment op 1.157. Dat is iets lager dan de index van de veiling ervoor (1.162). In maart 2022 was dit 1.593. De index opent in 2013 op 1.422. Deze lange termijn index geeft in een oogopslag de prijsverandering van alle verhandelde zuivelgoederen weer, gecorrigeerd voor de verhandelde hoeveelheid. In augustus 2015 bereikte de index het laagste punt: 514.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?