Management | Markt

Duitsland: 40 procent melk GMO-vrij

Het aandeel GMO-vrije melk groeit gestaag in Duitsland. Steeds meer melkveehouders schakelen om productie van GMO-vrije melk. Inmiddels wordt al 40 procent van de Duitse melk geproduceerd zonder genetisch veranderde voerbestanddelen. Zeven jaar terug was het aandeel GMO-vrije melk nog drie procent.

De toeslag die wordt betaald voor GMO-vrije melk wordt betaald door zuivelfabrieken en coöperaties, is volgens de AMI (Agrarische Informatiedienst) een cent per kg melk. De AMI maakt dit op uit een vergelijking tussen circa 40 ondernemingen. De vraag voor gentechnologievrije melk vanuit de handel is de drijvende kracht achter de snelle groei.

Zuivelfabrieken volledig overgestapt

Omdat niet elke zuivelfabriek twee melkstromen kan innemen, zijn sommige Duitse fabrieken in één klap volledig omgeschakeld.

Bron: AMI    

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?