Management | Markt

EMB wil melkreductieregeling in GLB

De European Milk Board (EMB) heeft zijn verzoek om een melkreductie-intstrument in tijden van crisis aangepast. De EMB deelde mee dat melkveehouders, vertegenwoordigd in 14 Europese belangenorganisaties, eenduidig hebben ingestemd met een wettelijk verankerd instrument voor melkreductie in crisistijden in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Zo’n wettelijk verankerde maatregel zou noodzakelijk zijn om de zuivelmarkt op lange termijn in evenwicht te houden. “Het EMB-progamma voor een verantwoorde werking van de melkmarkt dat in crisistijden voorziet in een vrijwillige leveringslimiet, zou als regulier instrument in het nieuwe GLB moeten worden opgenomen in combinatie met een productieplafond”, zegt Romuald Schaber, voorzitter van de EMB.

Bron: AgE   

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?