Meer bewegingvrijheid in ligbox

Als het gaat om ligboxafscheidingen die met de koe meebewegen, dan zijn er in Europa vier verschillende systemen verkrijgbaar. De opkomst van enkele van deze systemen in Nederland, was voor Elite reden om vier flexibele ligboxafscheidingen op een rij te zetten.

Nu ook in vakblad Elite:
Hoe oud moet een koe worden?
Het doel van flexibele boxafscheidingen is drieledig. Ten eerste moet het voor de koe mogelijk maken in meer natuurlijke houding te liggen. Ten twee geven flexibele afscheidingen de koe meer bewegingsvrijheid en minimaliseren de kans op letsel als ze ergens tegenaan stoot. Als laatst kan de koe in de box uitwijken naar voren of opzij als een dominante of tochtige koe haar opjaagt.

Hoe vier verschillende flexibele ligboxafscheidingen bovenstaande doelen waarborgen, op welke afmetingen deze afscheidingen gemonteerd moeten worden, wat de valkuilen zijn bij montage en enkele praktijkervaringen leest u in de laatste uitgave van Elite in 2017.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email