Management | Markt

Zuivelveiling GDT toont gunstige prijzen

Op het internationale handelsplatform voor zuivel, Global Dairy Trade (GDT), hebben de prijzen voor zuivelproducten zich positief ontwikkeld. Alleen de prijzen voor lactose en caseïne daalden. De alomvattende prijsindex steeg met 1,9 procent tot 1.065 punten, het hoogste niveau in 2018 tot nu toe.

Melkvetproducten waren tijdens de meest recente GDT-veiling bijzonder gewild. Een ton watervrij melkvet bracht 5.300 euro op. Dat is 5,8 procent meer dan bij de voorlaatste veiling, begin mei. Boter steeg met 2,4 procent tot 4.828 euro (nieuwe hoogste prijs van het jaar). De producenten van mager melkpoeder (Fonterra, Arla en Polish Dairy) noteerden een prijsstijging van drie procent voor alle kwaliteiten en variëteiten. Gemiddeld beurden ze 1.703 euro per ton mager melkpoeder.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?