Management | Markt

Fair Milk-conferentie: kostendekkende melkprijs

Donderdag 14 juni was de laatste dag van de Europese Fair Milk-conferentie in het Franse Lille. Het hoogtepunt van de conferentie is de uitreiking van de gouden Faironika’s. Met deze gouden koeien worden burgers en instituten die zich inzetten voor verduurzaming van de melkveehouderij geëerd.

Tijdens de uitreikingen gaat bovendien dank uit naar afgevaardigden uit de zuivelverwerking en periferie, journalisten en uiteraard naar melkveehouders, die zich met hart en ziel hebben ingezet met de focus op ‘fair’.

EMB: ‘kostendekkende melkprijs alleen samen met politiek’

Erwin Schöpges, voorzitter van het European Milk Board (EMB), onderstreepte in zijn voordracht dat melkveehouders binnen het Fair Milk-project actief participeren in de toekomst van hun bedrijven en de melkveehouderij. “In zeven Europese landen zijn er inmiddels Fair Milk-producten in de handel. Consumenten die deze producten kopen dragen bij aan een kostprijsdekkende melkprijs voor de deelnemende melkveehouders. Daarom willen we als producenten ook onze dank uitspreken voor de steun van onze eindgebruikers.”

Het doel van de EMB en de EMB-leden in Europa is het mogelijk maken van een kostendekkende melkprijs voor alle melkveehouders. “Deze weg kan enkel samen met de EU-politiek bewandeld worden. Er zal een effectief crisisinstrument moeten komen.” Aldus Schöpges. Hij is van mening dat marktverantwoordelijkheidsprogramma op zijn plaats zou zijn. De 53-jarige Erwin Schöpges is melkveehouders in België en volgde recent Romuald Schaber op.

Bron: EMB

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?