Management | Reportage

755 melkkoeien, 5 bedrijfsleiders

Met zijn levenspartner Marina Lindhorst-Cordes en zijn zakenpartner Hans Hermann Tietjen, runt Frank Cordes in Nedersaksen een melkveebedrijf met 755 koeien die gemiddeld 12.000 liter melk per jaar geven. Cordes bereikt dat met een managementstructuur met vijf bedrijfsleiders die elk hun eigen verantwoordelijkheden hebben.

Naast de verdeling van taken en verantwoordelijkheden onder de vijf bedrijfsleiders, ziet Cordes de vier jaar geleden ontwikkelde en gebouwde ligboxenstal als één van de belangrijkste aspecten die heeft bijgedragen aan de hoge productie. Cordes schuwde dan ook geen meerkosten. Hoe hoog de meerkosten waren, waar deze aan opgingen en hoe de vijf bedrijfsleiders in shifts werken en de verantwoordelijkheden hebben verdeeld, lees je in Elite augustus/september 2018.

Lees het complete artikel in vakblad Elite:
Bekijk de abonnementen ❯
Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?