Management | Markt

Russen melken meer

De Russische melkproductie in januari tot september van dit jaar met 1,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In totaal werd er 24,2 miljoen ton melk gemolken waarvan 12,8 miljoen ton door traditionele veebedrijven.

Op de traditionele melkveebedrijven steeg de gemiddelde melkproductie per koe met 5,9 procent tot 4.918 kg. In totaal werd er meer melk verwerkt tot kaas en melkpoeder. Dat ging ten koste van drinkmelk, boter en melkhoudende producten met melkvetvervanger.

Oekraïne

In de Oekraïne is de hoeveelheid geleverde melk echter teruglopend. In de periode januari tot september werd 3,5 procent minder gemolken (7,6 miljoen ton). Marktanalisten wijden de krimpende productie aan de kleiner wordende veestapel. De oorzaak is daarvan dat vrije verhandelbaarheid van grond is voorgenomen. Oekraïense melkveehouders die in-efficiënt melken, zouden zich daardoor meer gaan concentreren op het verbouwen van gewassen.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?