Management | Markt

Dean Foods naar grootste zuivelcoöperatie VS

Zuivelcoöperatie Dairy Farmers of America neemt een groot deel van het failliete Dean Foods over. 44 productielocaties gaan over naar de coöperatie voor een bedrag van 433 miljoen dollar. De faillissementsrechtbank moet de overname nog goedkeuren.

Ook andere zuivelaars nemen productielocaties van Dean Foods over. Prairie Farms Dairy neemt productielocaties over voor 75 miljoen dollar. De productielocaties in Miami, Florida en Reno gaan naar Mana Saves McArthur en Producers Dairy Foods. Het merk biologische sinaasappelsap-merk Uncle Matt gaat naar Harmony Inc. Dean kocht het in 2017. Met DFA en Prairie Dairy Farms deed Dean al veel zaken. De fabrieken zijn geveild onder supervisie van de faillissementsrechtbank van het  district zuidelijk Texas. Alle locaties blijven operationeel. De officiële transacties vinden naar verwachting eind april plaats. Dean Foods was de op één na grootste zuivelverwerker in de VS, DFA de grootste. Meerdere zuivelconcerns in de VS zijn het laatste jaar failliet verklaard.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?