Melkprijs

Kritieke melkprijs naar 50 cent

De kritieke melkrpijs voor het gemiddelde bedrijf lijkt naar 50 cent te stijgen. Dat meldt Flynth accountants en adviseurs. De afgelopen jaren lag de gemiddelde kritieke opbrengstprijs voor melk nog op zo’n 36 tot 37 cent.

Volgens Flynth is er met een kritieke prijs van 50 cent nog geen enkele marge of bufferruimte beschikbaar. Dus nog geen ruimte om tegenvallers op te vangen of het bedrijf verder te ontwikkelen. Als er uitgegaan wordt van een benodigde marge van 3 cent, gaat de benodigde melkprijs naar 53 cent.

Samengevat verschillen volgens Flynth de signalen over de melkprijsontwikkeling. Dit betekent volgens het bedrijf dat het beeld niet helder is. Wat wel duidelijk is, is dat de actuele melkprijs lager ligt dan de kritieke opbrengstprijs van 50 cent (zonder marge) of 53 cent (met marge).

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?