Melkprijs

Garantieprijs FrieslandCampina onveranderd in juli: 43,25 euro

FrieslandCampina verandert in juli niets aan de garantieprijs per 100 kg boerderijmelk. Dat betekent dat de prijs voor de komende maand 43,25 euro bedraagt. Dat is ruim 5 euro lager dan de gemiddelde prijs in 2023 tot nu toe.

De prijs is inclusief een correctie als gevolg van te laag ingeschatte boerderijmelkprijzen van referentiebedrijven in de voorgaande periode. De zuivelmarkt wordt, zo meldt FrieslandCampina, momenteel gekenmerkt door een afnemende groei van het aanbod en een matige vraag. Vanwege de onzekerheid over de toekomstige richting van de markt is de verwachting dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen stabiel zullen houden.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58 procent eiwit, 4,45 procent vet en 4,54 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram melk op jaarbasis.

Deze maand is de eiwitwaarde 660,64 euro en de vetwaarde 440,43 euro per 100 kilogram boerderijmelk.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?