NIEUWS

Griep: dood of levend vaccin?
20 apr 2022 | PremiumPinkengriep veroorzaakt productiviteitsverliezen in de opfok. Wanneer welk vaccin of een combinatie ervan zinvol is, wordt in dit artikel uitgelegd.

Uiergezondheid verbeteren via selectie op weerstand tegen mastitis
20 apr 2022 | KennispartnerSelecteren op weerstand tegen mastitis kan leiden tot een relevante daling van het aantal keren dat een koe in haar leven te maken krijgt met uierontsteking. Onderzoek naar het verband tussen de directe genomische voorspellingen voor mastitis uit CLARIFIDE® Plus en ziekteresultaten op melkveebedrijven bevestigt dat. Genomische voorspellers voor productie, vruchtbaarheid en exterieur worden in […]

Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 3,6 procent gedaald
20 apr 2022Op de tweede GDT-veiling (Global Dairy Trade) is de gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform is halverwege april met 3,6 procent gedaald tot 4.855 dollar per ton.

Toenemende melkproductie in Oostenrijk
20 apr 2022De melkproductie in Oostenrijk neemt toe. In februari 2022 lag het volume geleverde melk 265.000 ton hoger in vergelijking met dezelfde maand in 2021.

Angst voor lumpy skin disease
18 apr 2022De Australische Chief Veterinary Officer Mark Schipp wil dat zijn land een nieuw enkelvoudig mRNA-vaccin ontwikkelt tegen lumpy skin disease of nodulaire dermatose. Volgens Schipp verspreidt de ziekte zich internationaal snel.

Wagen vol verantwoording
13 apr 2022 | PremiumWie voert, draagt een hoge verantwoordelijkheid. Fouten zijn duur, vooral als de voerkosten hoog zijn. Tips om de chauffeurs van de voermengwagen scherp te houden.

Voeren tegen mastitis
13 apr 2022Zoals bij alle ziektes, is ook bij mastitis preventie die voorkeursbehandeling. Voor mastitispreventie bestaan meerdere raakvlakken. Dit artikel van dierenarts Robert J. van Saun (VS) gaat in op voorkomen van mastitis bij verse koeien met een goed droogstandsrantsoen.

China importeert fors minder zuivel
13 apr 2022China zal in de eerste helft van 2022 zo’n 26 procent minder zuivelproducten importeren in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat werd bekend op het Melkforum dat op 8 april in Berlijn gehouden werd.